MAM Douro 5000 Bronze Titanium - Zavírací nůž s pojistkou - bubinga - 7,5 cm

Značka portugalského výrobce nožů MAM byla založena roku 1870 Manuelem Antonio Martinsem. Na jeho práci ve firmě nyní navazuje již 5. generace rodiny. Jedná se tedy o rodinný podnik se silným odkazem na tradici.
EAN: 8595053924134
Kód 1: SN00154
608 Kč cena s DPH
Skladem
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 0ks
- +
ks
Popis produktu
Parametry

Značka portugalského výrobce nožů MAM byla založena roku 1870 Manuelem Antonio Martinsem. Na jeho práci ve firmě nyní navazuje již 5. generace rodiny. Jedná se tedy o rodinný podnik se silným odkazem na tradiciVýroba probíhá přímo v Portugalsku a stále obsahuje vysoký podíl ruční práce.

Kvalitu nožů MAM podtrhuje i fakt, že výrobce na své produkty nabízí 10 let záruku. Jednotlivé výrobní postupy a některá konstrukční řešení jsou chráněna patenty. Unikátní je např. pojistka zavíracích nožů, která je velmi funkční a spolehlivá. Ocel pro výrobu nožů pochází z Německa. Aby dosáhla co nejlepších vlastností, obsahuje navíc prvky jako křemík, karbon, molybden a vanadium. Její tvrdost pak dosahuje 57 – 59 stupňů Rockwellovy stupnice.

Dřevěná rukojeť zavíracích nožů dodává uživateli do ruky specifický pocit naprosto odlišný od nožů s rukojetí plastovou. Nejčastěji se k výrobě používá buk. Velmi oblíbená je ale i exotičtější bubinga se svou tmavě hnědou až červenou barvou a v nabídce nechybí ani hladká oliva. 

Parametry:

  • Materiál - čepel: nerezová ocel s titanem

  • Materiál - střenka (rukojeť): dřevo bubinga

  • Délka čepele: 7,5 cm

  • Délka střenky (rukojeť): 9,2 cm

  • Hmotnost: 26 g

  • Záruční doba 10 let

Balení: 1 ks
Načítám